Fit met Forta4u:
Bewegen naar een baan

Fit met Forta4u: Bewegen naar een baan

Fit met Forta4u:
Bewegen naar een baan

Bewegen is cruciaal voor een gezonde levensstijl. Daarom start Forta4u in samenwerking met Health & RacketClub Venlo een vernieuwend beweegproject: Fit met Forta4u. Een op maat gemaakt programma voor jongeren op weg naar een baan.

Forta4u´s beweegcoach Sierd Janssen deed tijdens zijn afstudeerperiode onderzoek naar de manier waarop beweging kandidaten kan helpen in de ontwikkeling van sociale en werknemersvaardigheden. Dit om eerder en beter in aanmerking te komen voor een betaalde baan. Uit zijn onderzoek is het beweegproject Fit met Forta4u ontstaan. Bewegen wordt binnen het project op verschillende manieren ingezet tijdens de sessies die worden gegeven in het fitnesscentrum van Health & RacketClub.

Hoe werkt het?

De deelnemers voeren oefeningen en bewegingsvormen uit waarbij de vertaalslag gemaakt wordt met het re-integreren in het werkveld. Het doel is jongeren in een tijdsbestek van maximaal zes maanden zodanig te ontwikkelen dat ze klaar zijn betaald werk te verrichten.

Sierd: ,,Zodra de kandidaten zijn aangemeld krijgen zij een eigen pasje waarmee ze binnen kunnen komen. Ze worden persoonlijk door mij ontvangen. Ik ga met iedere kandidaat aan de slag aan de hand van een persoonlijk programma. We kunnen gebruik maken van verschillende ruimtes: een fitnesszaal, een spinningzaal, een crossfitruimte en een sporthal waar diverse activiteiten worden uitgeoefend. De kandidaten gaan twee keer per week op deze locatie aan de slag en krijgen daarnaast de opdracht om thuis oefeningen te doen.´´

Persoonlijk plan

Voordat het project begint neemt Sierd een nulmeting af bij iedere kandidaat. Hierin beschrijft hij hoe de kandidaat in kwestie er fysiek en mentaal voorstaat. Daarnaast worden de persoonlijke en werkvoorkeuren vermeld. Aan de hand van deze bevindingen stelt Sierd een persoonlijk plan van aanpak op. Na afloop van het project wordt de eindsituatie vergeleken met de beginsituatie, om te bekijken of de vooraf bepaalde doelstellingen zijn behaald.

Sneller aan de slag

Tussentijds worden er evaluatiemomenten ingepland om te kijken hoever elke kandidaat in zijn of haar ontwikkeling is. Wanneer de ontwikkeling het toelaat, kan er tijdens het project gekeken worden naar het type werkgebied waarbinnen de kandidaat uiteindelijk graag wil werken. Daarmee is de kans veel groter dat iemand aan einde van het traject meteen aan de slag kan. Na het beweegproject wordt de kandidaat verder begeleid door één van onze jobcoaches.

Normen en waarden

Naast het praktische gedeelte biedt Fit met Forta4u tevens sessies aan waarin theoretische vaardigheden worden aangeleerd. Deze vaardigheden zijn nodig om een betaalde baan goed uit te kunnen voeren.

Samenwerking

Joost Zeelen, eigenaar van Health & Racketclub, heeft in het verleden met meerdere jongeren gewerkt die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. ,,Intensieve en persoonsspecifieke begeleiding is absoluut nodig. Door de samenwerking met Forta4u hebben we een beweegcoach die de jongeren op passende wijze begeleidt binnen de ruimtes die ik beschikbaar stel. Dat geeft me een goed gevoel, want op deze manier kunnen we ze aan werk helpen.´´

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

9 + 12 =