Het is hier net België

Het is hier net België

Het is hier net België

Een reisje naar het zuiden des lands, naar Sittard om precies te zijn. Om half 7 in de ochtend staan de kandidaten van het festival project klaar om aan deze reis vanaf Amsterdam te beginnen. Ondanks dat het voor een aantal gevoelsmatig nog midden in de nacht is, zit de sfeer er al goed in. Met twee voertuigen vol met positieve energie rijden we richting Sittard. Amsterdam is groot, dus het duurt even voordat we de gemeentegrens van Amsterdam daadwerkelijk uit rijden.

Het landschap van grachten, grachtenpanden en moderne architectuur wordt ingeruild voor polders, knotwilgen en schapen.

Voor sommige voelt het toch ietwat vreemd om naar eigen zeggen, 020 achter zich te moeten laten.Kilometers asfalt schieten onder ons door en een enkeling is na het zien van al die schapen in slaap gevallen.

Na ongeveer 2 uur rijden, worden we middels een niet te missen bord langs te kant van de weg hartelijk welkom geheten door de Limburgers. Welkom in Limburg, roep ik een keer door de bus, om er zeker van te zijn dat iedereen wakker is. Vanuit de binnenspiegel van het voertuig zie ik een enkeling wat beduusd om zich heen kijken. Hoe verder we de provincie binnen rijden hoe opgewekter iedereen wordt. De goedgebekte Amsterdammers beginnen weer praatjes te krijgen, waarop één iemand opmerkt, “hé, het is hier net België.”

Na ruim 2,5 uur rijden, arriveren we op het terrein van Groove Garden festival. Ondanks dat het nog steeds vroeg in de ochtend is, blijkt de temperatuur al aardig opgelopen te zijn. 24 Graden om precies te zijn. Er is even tijd om te acclimatiseren onder het genot van een bak koffie om daarna datgene te doen waarvoor we gekomen zijn, het opbouwen van het festival. De positieve energie is vanuit Amsterdam meegekomen naar Sittard en dit blijkt een niet te missen brandstof voor de gehele dag. Naarmate de uren van de dag verstrijken, loopt de temperatuur op.

Ondanks de zinderende hitte, waarbij dertig graden wordt gemeten, het gebrek aan schaduw en wind, zetten de Amsterdammers zich samen met de festivalkandidaten van Forta4u Venlo, bijzonder goed in. Door goed samenwerken, een heerlijke dosis humor en af en toe wat gevloek, is het resultaat aan het einde van de dag dat er een tweetal grote tenten zijn opgezet en één tent is voorzien van vloerplaten.

De dag op het festivalterrein werd afgesloten met een warme maaltijd, waarbij nog maar eens duidelijk wordt dat het niet uitmaakt of je nu uit een plaats in Limburg komt of uit Amsterdam, samenwerken verbroedert, het festivalproject verbroedert en zo’n dag verbroedert. Na de warme maaltijd en het nodige handjes schudden, vertrekken we omstreeks 18:40 uur weer richting Amsterdam.

Nog voordat we de provincie uitrijden hoor ik achter mij, “België” is toch wel echt mooi. Een glimlach op mijn gezicht kan ik niet onderdrukken waarna ik Limburg achter mij laat en meer dan tevreden terugdenk aan deze mooie dag.

Ruud

 

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

1 + 12 =