UNIEK EN DUURZAAM: ROBERT KRANENBORG ACADEMIE

UNIEK EN DUURZAAM: ROBERT KRANENBORG ACADEMIE

UNIEK EN DUURZAAM: ROBERT KRANENBORG ACADEMIE

De Forta4u Company heeft een samenwerkingsverband met de Robert Kranenborg Academie, opgericht door de gelijknamige meesterkok Robert Kranenborg. Hij geniet landelijke bekendheid als een van de beste chefs van Nederland en was onder meer te zien in programma´s als Kitchen Impossible, Masterchef, Topchef en Over de Kook.  

Het opleidingsinstituut van Kranenborg zag in 2014 het levenslicht. De Robert Kranenborg Academie leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot keukenassistent of basiskok met leerstof van de SVH. Een van de bedrijven van Forta4u, Tyruz, gaat in samenwerking met de gemeente Utrecht en de Robert Kranenborg Academie een leer-werktraject starten waarin bijstands- en participatiekandidaten de kans krijgen om zich te ontwikkelen in de hierboven genoemde functies.

Na een kwalificatielesdag en acht lesdagen gedurende vier weken, gaat de kandidaat aan de slag bij een participerend horecabedrijf. In deze proefperiode zal een duidelijke matching plaatsvinden tussen werknemer en toekomstig werkgever. Inzicht, motivatie, doorzettingsvermogen en teamspirit zijn belangrijke vaardigheden voor het slagen binnen de horecabranche. Hier worden de leerlingen dan ook specifiek op geselecteerd en gematched.

De Robert Kranenborg Academie helpt zijn leerlingen op zeer gedetailleerde wijze kennis te maken met de professionele keuken. Daar komt veel bij kijken, omdat het werk ontzettend divers is. Voor, tijdens en na de opleiding worden de leerlingen begeleid door de professionele jobcoaches van Forta4u en team Kranenborg. Robert Kranenborg wordt onder andere bijgestaan door chef Mounir Toub. Hij is bekend van diverse tv-programma´s zoals de Tafel van Kees op Fox Sports en het culinaire tv-kanaal 24Kitchen. Toub heeft daarnaast ruime ervaring in het onderwijs. Het team wordt gecompleteerd door Pieter J. Bogaers, afkomstig uit de culinaire journalistiek. Bogaers begint iedere praktijkdag met uitleg van gebruikte producten en maakt als het ware een reis door de wereld van Kranenborg, waar kwaliteit met een hoofdletter K wordt geschreven.  

Team Kranenborg en Tyruz helpen de leerlingen bij het maken van de juiste keuzes om hun doelen te bereiken: de basis van het koken, proeven, werken in teamverband, communicatie tussen je collega´s en het maken van afspraken zijn belangrijke onderdelen die uitvoerig worden behandeld. Op deze manier helpen zij iedere leerling om talenten in de keuken te versterken. 

Het is aan de leerling om zich vervolgens te concentreren op het eigen doel vanuit een positieve basis. Op deze manier zijn leerlingen na een klein half jaar klaar voor de praktijk. 

Het doel is iedere leerling aan een officiële baan te helpen en zich vervolgens door baanbehoud verder te ontplooien. Deze innovatieve vorm van samenwerken is uniek en duurzaam omdat leerlingen in de tweede maand van de opleiding al een arbeidsovereenkomst verkrijgen. De volgende sessie is in verband met de coronacrisis naar een later tijdstip verplaatst. We gaan op dit moment uit van het najaar 2020 of begin 2021. 

Heb je interesse? Mail dan naar joost@forta4u.nl

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

4 + 11 =