TIEN JAAR FORTA4U!

TIEN JAAR FORTA4U!

TIEN JAAR FORTA4U!

Forta4u vierde op 26 april 2020 haar tienjarige jubileum. Een geweldige mijlpaal na een decennium van hard werken vol passie en plezier. Deze periode heeft veel mooie momenten opgeleverd. ,,Het ondersteunen van jongeren bij het behalen van hun persoonlijke doelen geeft ons elke dag opnieuw veel energie´´, zegt vestigingsmanager Imo Selen.

Een kleine stap met geweldig grote gevolgen. Zo kun je het project dat directrice Giselle Vluggen opstartte het beste omschrijven. In 2010 trok Giselle de stoute schoenen aan en hielp zij tien probleemjongeren aan een baan bij haar toenmalige werkgever, een tuinbouwbedrijf. Dit deed zij in samenwerking met de Stichting Speciaal Onderwijs Noord-en Midden Limburg.

Het creëren van heterogeniteit was Giselle´s doel. ,,In mijn wereld is er geen plaats voor hokjesvorming. Iedereen verdient dezelfde omgeving op sociaal en maatschappelijk gebied. We kwamen, zagen en overwonnen. Het slagen van dit project sterkte mij in mijn overtuiging om meer te gaan betekenen voor probleemjongeren en autistische jongvolwassenen´´, stelt Giselle.

Op dit moment zijn er namens Forta4u bijna tweehonderdvijftig jongeren aan het werk bij meer dan zestig bedrijven in Noord-Limburg, Gelderland en de regio Amsterdam. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden op alle gebieden met veel steun en zorg geholpen richting een stabiel sociaal leven en een vaste baan. 

Mitch is één van deze jongeren. ,,Voordat ik via Forta4u ging werken had ik nog nooit een betaalde baan gehad. Het bleef bij stageperiodes. Via een collega van mijn moeder kwam ik in contact met Forta4u. Ik wist natuurlijk niet precies wat ik kon verwachten, maar ik merkte al gauw dat de jobcoaches mij overal mee hielpen en steunden. En dat doen ze trouwens nog steeds´´, vertelt Mitch die inmiddels is uitgegroeid tot een ervaren werknemer van Stryker. Mitch begon onder aan de ladder en heeft geleidelijk aan mooie stappen gemaakt. Tegenwoordig werkt hij nieuwe collega´s in ,,In eerste instantie was er overigens niet direct uitzicht op een vaste baan. Forta4u heeft me toen aan het werk geholpen als opbouwer van festivalterreinen. Ze gaven me het gevoel er steeds weer voor mij te zijn. Dit heeft er voor gezorgd dat ik me prettig voel en veel meer zelfvertrouwen heb gekregen. Mensen met een beperking die geen hulp krijgen van een bedrijf als Forta4u hebben het veel moeilijker. Ik vind dan ook dat hun manier van werken wereldwijd moeten worden ingezet.´´

Mitch is één van de vele succesverhalen van Forta4u. Imo: ,,Iedere kandidaat die we aan het werk krijgen en houden voelt als een overwinning. Stabiliteit, zekerheid en geborgenheid zijn zaken waar we naar blijven streven. We mogen hierin niet verzaken, omdat we verantwoordelijk zijn voor onze jongeren. Stilstand is achteruitgang. De zorg die wij dragen heeft geleid tot onze succesformule. Al tien jaar lang. We blijven op deze manier werken en zoeken naar verbeteringen zodat we in 2030 opnieuw terug kunnen gaan kijken op een waardevol decennium.´´ 

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

14 + 7 =