De knop ging om in Michaels hoofd

De knop ging om in Michaels hoofd

De knop ging om in Michaels hoofd

Verandering begint bij jezelf. Dat wordt vaker gezegd. Michael Jansen heeft deze woorden daadwerkelijk omgezet in daden. De bij Cordstrap werkzame Michael wordt weliswaar begeleid door Forta4u-jobcoach Ralf Bouten, maar vooral zijn eigen bevindingen hebben ertoe geleid dat zijn leven drastisch is veranderd. In positieve zin. ,,Ik was behoorlijk lui.´´

,,Introspectie of zelfreflectie is een activiteit waarbij de eigen gedachten, gevoelens en herinneringen tot onderwerp van overdenking gemaakt worden´´, valt te lezen op Wikipedia. Een eeuwenoud fenomeen dat Gautama Boeddha al in zijn leer opnam. Toch is het nog steeds niet makkelijk om je eigen kwaliteiten en tekortkomingen te herkennen en erkennen. Het lukte Michael Jansen wel uit zijn comfortzone te stappen. Hij zag in waar hij aan moest gaan werken. ,,Mijn levensstijl kon je het beste omschrijven als lui. Ik liet mijn vrienden nog net niet vallen, maar het contact werd wel steeds minder. Ik was vooral aan het gamen. Op een gegeven moment dacht ik: ´Waar ben ik mee bezig?´ Dat heeft overigens een hele tijd geduurd, maar ik heb die omschakeling gelukkig wel gemaakt´´, vertelt Michael. Niemand die er aan te pas kwam. Het was Michael zijn eigen bevinding.

Plots raakte Michael op dusdanige wijze gemotiveerd dat hij zijn spelcomputer inruilde voor de fitnesstoestellen in de sportschool. ,,Ik heb mijn trainingsactiviteiten in de gym inmiddels opgebouwd naar vier dagen per week.´´ De coronapandemie zorgde ervoor dat de sportschool op slot ging . Deze omstandigheden hebben Michael echter niet uit veld geslagen. ,,Nee, zeker niet. Ik ben samen met met mijn jobcoach Ralf Bouten gaan hardlopen.´´ Een win-win-situatie. Michael had een alternatief gevonden om te blijven bewegen, terwijl hij en Ralf de tijd en de ruimte kregen voor hun gesprekken die normaal bij Cordstrap plaatsvonden. Door de coronaregelgeving van het RIVM was het voor jobcoaches tijdelijk niet mogelijk om bedrijven te bezoeken. ,,We renden doorgaans tussen de vijf en de zeven kilometer. In de bossen van Venray en het Reindersmeer in Well.´´

Op de foto zien we Michael gehuld in een trainingsbroek van zijn favoriete voetbalclub Ajax. ,,Ik ben een voetbalfan. Zelf heb ik trouwens nooit gevoetbald. Eigenlijk zonde, want ik had het graag gewild. Ik maakte moeilijk contact. Noem het gerust mensenschuw.´´ Michael veranderde niet alleen zijn levensstijl, maar ook zijn houding richting de medemens. ,,Daar heb ik aan gewerkt.´´ En dat valt zeker op. Tijdens de conversatie stelt de van nature introverte Michael zelfs de nodige vragen en kijkt hij zijn gesprekspartner recht in de ogen aan. ,,Ik ben tegenwoordig wat extraverter. Je kunt natuurlijk niet compleet veranderen.´´

Het leven lacht Michael toe. Mede dankzij zijn fysieke inspanningen. ,,Ik ben veel productiever op mijn werk en kom ´s morgens makkelijker uit mijn bed. Intensieve lichaamsbeweging kan echt het verschil maken.´´

Michael Jansen werkt sinds 2013 bij Cordstrap. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van vastzetten van ladingen. Naast jobcoach Ralf Bouten dient supervisor warehouse Ron Duivenvoorden als Michaels leidinggevende op de werkvloer. ,,Michael heeft structuur nodig en moet weten wat er van hem wordt verwacht. Ik probeer zo veel mogelijk zelf met Michael te praten. Ik vind het belangrijk om het zo klein en luchtig mogelijk te houden. Niet te moeilijk doen. Michael is namelijk een vrij makkelijk persoon in de omgang. Ik ben erg tevreden over hem.´´

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

4 + 1 =