Het verhaal van… Jordy

Het verhaal van… Jordy

Jordy

Van festivalbouwer naar assistent kok! 

 

 

Stel jezelf eens voor:

Ik ben Jordy Schroën en ik ben 26 jaar. Ik woon nu bijna een jaar op mezelf in Venlo. Mijn hobby’s zijn voetballen en dieren. Ik voetbal bij Venlosche Boys in de G1. Ik heb een hond en die heet Molly.

Wat waren je verwachtingen van het festivalproject:

 

Ik moest van het UWV meedoen om verschillende dingen te leren en te verbeteren. Dit is best wel goed gegaan. Ik heb wel altijd gewerkt maar soms ging het niet goed. Ik heb geleerd om samen te werken met andere jongens. Dit vond ik erg leuk.

Wat vond je van het festivalproject:

 

Het leukste is dat ik nieuwe mensen heb leren kennen en het opbouwen van een evenement of festival was erg leuk om te doen. Alleen het afbouwen was zwaar omdat je dan alles moest opruimen. Het zwaarste was altijd om een grote tent op te zetten. Maar gelukkig waren we altijd met genoeg mensen.

Wat was het leukste tijdens het festivalproject:

 

Het samenwerken met andere jongens en rond racen in een gator was altijd lachen. Ook het uitje in Amsterdam was erg gezellig omdat de festivalgroep uit Amsterdam er was.

 

 

Je bent halverwege het festivalproject stage gaan lopen bij Kwartelenmarkt 11. Wat voor bedrijf is het en wat heb je in de stageperiode gedaan?

Kwartelenmarkt 11 is een restaurant dat nog niet zo heel lang bestaat. Tijdens mijn stage heb ik veel voorbereidende werkzaamheden gedaan. Groente snijden en opbergen van producten is wat ik veel gedaan heb. Ik leer elke dag weer meer van Chef Roel.

Hoe lang ben je werkzaam bij je huidige werkgever?

 

Ik heb 1 maand stage gelopen en daarna 2 maanden proefplaatsing gehad. Tijdens mijn proefplaatsing heb ik 32 uur gewerkt. Dit vond ik fijn want ik wil graag veel leren in de keuken bij de chef. Nu heb ik een halfjaar contract gekregen. Hier ben ik heel blij mee.

Welke taken heb je bij jouw werkgever?

 

Ik doe vooral voorbereidende werkzaamheden. Dit houdt in: groente snijden, afwassen en borden opmaken. Verder doe ik ook de nieuwe producten opbergen en sta ook steeds vaker in de bediening.

Hoe vind je het nu op je werkplek?

Leuk. Er is veel werk en ik kan hier veel leren. Ik krijg best wel wat vrijheid om dingen uit te proberen en te oefenen. Roel is een leuke maar strenge chef. Dit vind ik wel goed. Ook komen er leuke gasten in het restaurant. Soms zeggen ze dat ik het goed doe. Dat vind ik leuk om te horen.

Waar wil je over 3 jaar staan in het leven?

Ik hoop nog steeds hier bij de Kwartelenmarkt 11. Dan wil ik de rechterhand zijn van de chef-kok. Ik luister en kijk veel naar hem omdat hij een goede kok is.

 

 

Waar heeft de jobcoach jou bij geholpen op de werkplek?

Al bij het begin van het festivalproject heb ik met mijn Jobcoach afspraken gemaakt die nagekomen moesten worden. Ik moest prive en werk gescheiden houden en beter leren communiceren met collega’s. Dit gaat nu allemaal beter

Hoe lang krijg je al hulp van Forta4u?

 

Ik zit nu al 3,5 jaar bij Forta4u. Voorheen heb ik ergens anders gezeten maar daar had ik nooit een fijne jobcoach.

Wat betekent Forta4u voor jou buiten jouw werk?

 

Forta4u helpt mij bij verschillende dingen thuis die betrekking hebben op het werk. Ook het contact met UWV vind ik zelf moeilijk en daar helpen ze mij bij. Belangrijkste is dat ik een goede structuur en verschillende dingen op orde heb.

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

9 + 15 =