Het verhaal van… Ricardo

Het verhaal van… Ricardo

Ricardo

In het verhaal van.. lees je een kort interview waarin mensen die wij begeleiden een beeld geven over het bedrijf waar zij werkzaam zijn en ook over de begeleiding van Forta4u.

 

 

De Stadsreiniging Amsterdam is de reinigingsdienst van de gemeente Amsterdam. Deze gemeentedienst zamelt afvalstoffen in en reinigt de openbare ruimte.

 

1.Hoe lang ben je werkzaam bij je huidige werkgever? 

 

Ik doe nu mijn twee maanden een proefplaatsing, het gaat erg goed en ik hoor al dat ze tevreden zijn! Ik krijg na mijn proefplaatsing een contract voor 36 uur, en daar ben ik heel blij mee want dit werk wil ik graag doen.

 

2. Hoe ziet een werkdag eruit?  

 

S ’ochtends dan begin ik al om half 8 dan starten we met z’n allen in de kantine. Daarna rijden we naar locatie zoals een winkelcentrum, dan gaan we daar alles schoonmaken voor de winkels open gaan. Rond tien uur doen we dan een kop koffie, waarna we weer verder gaan. Dit is altijd op een andere plek. Rond een uur of twaalf lunchen we bij de kantine met zijn allen, daarna gaan we weer naar een locatie rijden en dan werken we tot vier uur. De dag gaat best snel en je bent de hele tijd bezig! ’s Avonds ben ik wel vaak moe maar dat went vanzelf wel.

 

3.Waar heeft de jobcoach jou bij geholpen op de werkplek? 

 

Om deze plek te vinden! Ze is meegegaan naar het sollicitatiegesprek en regelt alles er omheen zoals alle formulieren die ik moet tekenen. Zelf heb ik op de werkplek kennis gemaakt en iedereen leren kennen. Als ik ergens niet uitkom dan helpt de jobcoach en ze komt ook meewerken.

 

4.Hoe lang krijg je al hulp van Forta4u? 

 

Ongeveer één jaar geleden ben ik begonnen bij Forta4u met het Festivalproject. De hele zomer lang heb ik allerlei festivals op en afgebouwd.

 

5. Hoe vond je het Festivalproject?  

 

Hier heb ik veel dingen geleerd, samenwerken en de andere jongens leren kennen. Het vroege opstaan, uit bed komen om een afspraken na te komen. Soms moesten we wel om 6 uur in de ochtend verzamelen! Ik vond het zwaar maar wel leuk om meerdere festivals op en af te bouwen.

 

6.Wat betekent Forta4u voor jou buiten jouw werk? 

 

Dat ik nu werk heb natuurlijk!

 

7. Waar wil je over 3 jaar staan in het leven?

 

Over 3 jaar wil ik hier nog steeds werken maar dan misschien wel als teamleider en dat ik veel kan rijden op de veegwagens want dat vind ik het leukst.

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

6 + 11 =