Het verhaal van… Rob

Het verhaal van… Rob

Rob

Dartduel in de maak: Rob daagt vestigingsmanager Forta4u uit

Rob Colbers werkt al jaren bij metaalbedrijf Welda in Reuver. Iedere dag van zeven uur ´s morgens tot vier uur in de middag. Om half één is het tijd voor een paar boterhammen. Even rust, niemand om hem heen. Daar hecht Rob veel waarde aan. Toch maakt hij even ruimte voor een praatje in het bijzijn van zijn jobcoach Ralf Bouten. 

Er moet Rob iets van het hart. ,,Ik mis het darten. Thuis heb ik wel een dartbord hangen, maar ik heb er al lang geen pijlen meer op gegooid.´´ Waarom niet? ,,Dat is behoorlijk saai. Het gaat nergens om. Ik wil weer wedstrijden gooien.´´ Rob is niet zomaar een darter. Hij werd drie keer ongeslagen kampioen met zijn vorige team DC de Scheurker. ,,Dat team bestaat niet meer. Tegenwoordig dart ik in Roermond bij DC de Post. We komen uit in de eerste divisie. Ik verwacht dat de competitie in september weer begint.´´ Darten is Rob zijn lust en zijn leven. Actief darten, wel te verstaan. ,,Ernaar kijken kan ik niet. Dan wil ik zelf gaan gooien.´´ Rob kijkt liever naar de vechtsporten van K1 en UFC. ,,Ik heb zelf drie jaar aan MMA gedaan´´ Hij begon op zestienjarige leeftijd zowel met darten als MMA. ,,Ik houd het tegenwoordig lekker bij darten´´, lacht Rob. 

Hij zal wel nog even geduld moeten hebben. Wellicht dat er toch een wedstrijd geregeld kan worden. Forta4u´s vestigingsmanager Imo Selen gooit tijdens de pauze namelijk ook graag met pijlen en gaat inmiddels door het leven als zelfverklaarde dartkoning van het bedrijf. Het wordt eigenlijk tijd dat Imo een geduchte tegenstander gaat treffen. Een wedstrijd met Rob zou uitkomst bieden. Toch Rob? ,,Ja, waarom niet? Ik vind het prima. Laat Imo maar komen.´´

Robs pauze zit er bijna weer op. Hij moet nog drie uurtjes aan het werk. Rob en Ralf hadden deze keer weinig te bespreken. ,,Dat hoeft ook niet altijd. Ik ben hartstikke tevreden met Forta4u en mijn jobcoach. Ralf is een stuk jonger dan ik, daar heb ik normaal gesproken best wel moeite mee. Ik luister niet graag naar jongere mannen. Bij Ralf is dat anders. Ik heb respect voor hem, omdat hij alles met mij bespreekt en niet met mijn moeder of leidinggevende. Daarom kan ik zaken van hem aannemen. Ik ben een volwassen vent, geen kleuter. Je moet je niet te veel met mij bemoeien. En al helemaal niet met mijn privéleven.´´ 

Toch heeft Rob zeker behoefte aan een luisterend oor en hulp als het nodig is. ,,Vorig jaar had ik het even moeilijk. Ik zag bepaalde dingen niet meer zo zitten. Ik kon Ralf toen altijd bellen en we hebben goede gesprekken gehad. Dat was niet altijd even makkelijk, omdat ik een binnenvetter ben. Ik prop alles op, maar eens moet het er uit.´´ Rob staat op en loopt terug naar de werkplaats. Het is gedaan met de rust. Er is werk in aantocht. 

Welda bestaat sinds 2009 in de huidige vorm. Het metaalbedrijf werk inmiddels vijf jaar samen met Forta4u. Siham Ayhoun fungeert als aanspreekpunt namens Welda. Siham is financieel-administratief medewerkster en rechterhand van eigenaar Hay Buckinx. ,,Welda is een klein bedrijf waar iedereen elkaar kent. Dat zorgt er voor dat we problemen snel kunnen oplossen. De lijnen met Forta4u zijn ook kort. Ralf komt wekelijks op bezoek. Zeer prettig.´´ 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

11 + 15 =