Verhaal van Mickey

Verhaal van Mickey

De droom van opa Gijs

Bij Steenbergen de droom van opa Gijs verwezenlijkt

Mickey Slijfer werkt sinds 2014 bij Steenbergen. Hij begon met opruimwerkzaamheden, maar inmiddels is hij niet meer van de heftruck weg te denken. Als heftruckchauffeur heeft Mickey de wens van zijn opa Gijs in vervulling laten gaan.

,,Mickey maakt kleine stapjes in de goede richting. Hij heeft af en toe een mindere dag. Dat is niet altijd even makkelijk, maar dat maakt niks uit. Dat hoort er gewoon bij´´, zegt Wil Schreurs, begeleider van Mickey en loodsbaas van Steenbergen Transport in Venlo. ,,Eerlijkheid is voor mij het belangrijkst. Ik zeg alles tegen Mickey en hij kan alles tegen mij zeggen. Mickey kan met alle vragen bij mij terecht. Ik behandel iedereen hetzelfde. Niemand is meer of minder.´´ Mickey krijgt naast de hulp van Wil begeleiding van Forta4u in de persoon van jobcoach Natalie Hofstede. Zittend op zijn heftruck begint Mickey te vertellen. ,,Ik voel me erg prettig bij Natalie. Tegen haar durf ik alles te zeggen wat mij dwarszit.´´ Mickey heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot een gewaardeerde kracht binnen Steenbergen Transport. In 2014 begon hij met opruimwerkzaamheden. Zijn takenpakket is inmiddels behoorlijk uitgebreid. Hij is even van de heftruck afgestapt en loopt al pratend naar de kantine ,,Ik doe van alles.  Het koffiezetapparaat schoonmaken en bijvullen, opruimen, vegen, laden en lossen of omstapelen.´´ Dat Mickey rondrijdt op de heftruck is een verhaal op zich. ,,In de periode dat ik me voornamelijk bezighield met het opruimen van de loods zag ik een gele heftruck staan. Niemand deed er iets mee. Het was ook een oud ding. Op een gegeven moment ben ik er opgeklommen en heb ik mij deze heftruck als het ware toegeëigend. Vanaf dat moment ben ik er niet meer van af gegaan´´, lacht Mickey. De fascinatie voor heftrucks heeft hij zeker niet van een vreemde. ,,Mijn opa Gijs had altijd de droom om heftruckchauffeur te worden. Hij was mijn beste vriend. Helaas is hij al lange tijd geleden overleden. Ik was pas elf jaar oud. Dat ik nu werk als heftruckchauffeur zal hem vast en zeker trots maken.´´    

Mickey hoopt dat hij nog lang op de heftruck rond mag rijden. Bij Steenbergen wel te verstaan. ,,Onze leidinggevenden behandelen ons als gelijken. Naast het harde werken is er tijd voor grapjes. Er heerst een familiaire sfeer. Wil is mijn baas, maar ik zie hem meer als een collega.´´

Forta4u en Steenbergen Transport werken sinds 2012 samen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Een van de uitgangspunten binnen het kwaliteitsbeleid is ´voortdurende aandacht door en voor alle medewerkers´. De slogan van het bedrijf luidt: ´Alles wat je aandacht geeft groeit´.

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

7 + 8 =