Re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten

Re-integratie trajecten 

MODULAIRE RE-INTEGRATIEDIENSTEN

Ben je door omstandigheden geïsoleerd gaan leven en ben je vereenzaamd? Wil je ontsnappen aan jouw sociaal isolement? Heb je te maken met gevoelens van onbegrip, statusverlies, falen en tekort schieten of is er sprake van problematiek op andere leefgebieden zoals sociaal functioneren en/of dagbesteding? Wil je onder begeleiding stapje voor stapje weer deelnemen aan de maatschappij, maar heb je daarbij wel wat ondersteuning nodig? Met de re-integratiediensten ‘Participatie Interventie’ en ‘Bevorderen Maatschappelijke Deelname’ helpen wij je om weer mee te doen.

Samen met jou gaan we kijken naar je persoonlijke situatie en hoe we je kunnen begeleiden om jou weer te laten deelnemen aan de maatschappij, op welke manier dan ook. We luisteren goed naar jou en gaan samen bekijken welke realistische doelen we kunnen stellen!

Je komt voor ‘Modulaire Re-integratiediensten‘ in aanmerking als je een Wajong-, WGA-, ZW- of WW (WGA <35%)-uitkering hebt van het UWV.

 

WERKFIT MAKEN

Mocht je al een langere tijd niet gewerkt hebben, kan het in het begin moeilijk zijn om weer zelfstandig aan een leuke baan te komen! Daarnaast kan het zo zijn dat er nog enkele competenties zijn die je nog wil ontwikkelen voordat je aan het werk gaat. Een Jobcoach van Forta4u helpt jou bij het ontwikkelen van deze competenties. Daarnaast kan een Jobcoach je ook helpen om een bepaalde structuur en ritme in je leven te brengen zodat je zelf ook klaar bent om te gaan werken. Hierbij wordt ook gekeken naar wat je kunt, wat je doelen zijn en op welke manier je deze doelen wil gaan behalen. Aan het einde van het traject ben jij er helemaal klaar voor om een betaalde baan te gaan vinden.

Je komt voor het traject ‘Werkfit Maken‘ in aanmerking als je een Wajong-, WGA-, ZW- of WW (WGA <35%)- uitkering hebt van het UWV.

 

NAAR WERK

Als je een Werkfit traject hebt doorlopen of je bent er al klaar voor om direct op zoek te gaan naar een baan, dan past het Naar Werk traject het beste bij jou! Tijdens dit traject ga je samen met je Jobcoach kijken binnen welke sector je het liefst wil werken. Hierbij wordt goed gekeken naar wat je wilt en wat je kunt, maar ook wat je minder sterke kanten zijn. Op deze manier kunnen we een zo goed mogelijke match maken tussen jou en je toekomstige werkgever. Het uiteindelijke doel is om om een baan voor je te vinden waar je je op gemak voelt, waar je werkzaamheden kunt uitvoeren die je leuk vindt en waar je veel kan leren. Een Jobcoach helpt je bij het vinden van deze baan door onder andere samen een CV op te stellen en sollicitatiebrieven te schrijven en samen naar sollicitatiegesprekken te gaan.

Je komt voor het ‘Naar Werk‘ traject in aanmerking als je een Wajong-, WGA-, ZW-, of WW(WGA <35%)-uitkering hebt van het UWV.

 

PRAKTIJKASSESSMENT

Binnen het praktijkassessment wordt er antwoord gegeven op de vraag óf en binnen welke termijn de kandidaat naar regulier werk geleid kan worden. Voor het UWV is het niet mogelijk om hier een adequate inschatting van te maken.

Forta4u splitst het Praktijkassessment op in twee assessments. Een persoonlijk assessment waarin we alle leefgebieden goed in kaart brengen aan de hand van een zogeheten ‘levenswiel’ en online testen die we kunnen inzetten middels ons platform Forta4u Online Testen.

Binnen het praktijkassessment organiseren we meeloopdagen waarbij de kandidaat de praktijk kan observeren. Hierbij kijken we naar de sociale- en werknemersvaardigheden. Met de bevindingen van beide assessments kunnen wij een goed vervolgadvies richting het UWV geven. Uiteraard ondersteunen en begeleiden we de kandidaten, wanneer dat mogelijk is, bij het uitvoeren van deze vervolgstappen.

Je komt voor het praktijkassessment  in aanmerking als je een Wajong, WGA, ZW of WW (WGA <35%) uitkering hebt van het UWV.

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.