Giselle Vluggen

Giselle Vluggen

Giselle
Vluggen

KAN NIET BESTAAT NIET!

Als dochter van een oliehandelaar zit het ondernemen in mijn bloed. Denkend in oplossingen, nooit in problemen. In moeilijke tijden is positief en vooruitstrevend denken de manier om te overleven en verder te groeien. De oliecrisises in 1973 en 1979, de economische crisis begin deze eeuw en de coronacrisis hebben mij in die overtuiging gesterkt.

Zorgen voor een ander vormt de levensader van mijn bestaan. Tien jaar geleden verklaarden ze mij voor gek toen ik tien probleemjongeren aan werk wilde helpen bij mijn toenmalige werkgever. Dit deed ik in samenwerking met de Stichting Speciaal Onderwijs Noord-en Midden Limburg.

Het creëren van heterogeniteit. Dat doel had ik voor ogen. In mijn wereld is er geen plaats voor hokjesvorming. Iedereen verdient dezelfde omgeving, zowel sociaal als maatschappelijk. We kwamen, zagen en overwonnen. Het sterkte mij in mijn overtuiging om meer te gaan betekenen voor probleemjongeren en autistische jongvolwassen. 

Kan niet, bestaat niet! Op 26 april 2010, ten tijde van de economische crisis, kwam de Forta4u Company tot leven. Inmiddels hebben we voor meer dan vijfhonderd jongeren veel betekend. Zoveel mogelijk jongeren uit een sociaal isolement halen en in een echte werkomgeving zetten, is en blijft ons streven. Dat doen we met een team, vol gedreven mensen die midden in de samenleving staan. Het belangrijkste in ons werk is dat we naast mensen staan en niet er boven. In letterlijke en figuurlijke zin. Ik ben zelf begonnen als jobcoach en vindt dit nog steeds het leukste facet binnen ons werkveld. Helaas nemen mijn andere werkzaamheden als eigenaresse te veel tijd in beslag om hier zelf nog aan toe te komen. Onze jobcoaches zijn allemaal op HBO-niveau opgeleid, maar we hebben inmiddels geleerd dat praktijkervaring de beste leerschool is.

Te vaak constateer ik dat onze jongeren op een diagnosticerende en belerende manier worden behandeld. Dat werkt averechts en demotiverend, het beperkt de groei van iemand. Forta4u denkt en handelt in de ´wij-context´, zodat iedereen in de kracht van zijn of haar leven komt te staan.   

Liefs Giselle Vluggen (directrice Forta4u Company)

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

2 + 9 =