Joost Koek

Joost Koek

Joost
Koek

Jobcoach/Relatiebeheerder

Jobcoach/Relatiebeheerder

Mijn naam is Joost Koek en ik woon al enige tijd in Beverwijk. Ik ben altijd werkzaam geweest binnen de ´harde horeca´ waar ik in de spoelkeuken ben begonnen. Via ambitieuze binnen- en buitenlandse projecten ben ik lange tijd werkzaam geweest als manager en bedrijfsleider op diverse locaties in de Randstad. In 2016 kwam ik tot de conclusie dat de horecawereld niet langer mijn hart sneller deed kloppen en besloot ik mijn grenzen te verleggen. Na een zoektocht kwam ik er achter dat het ontwikkelen van anderen´ mijn grootste drijfveer was, dus ben ik aan de slag gegaan met het combineren van twee werelden. Ik werd praktijkbegeleider voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast mijn rol als locatiemanager, leidde ik jongeren op voor een horeca-diploma. Dit beviel me zo goed dat ik inmiddels heb besloten me enkel nog hard te willen maken voor mensen die mijn hulp nodig hebben en niet langer voor commerciële doelstellingen van een werkgever. Daarnaast doe ik ook veel aan sport en houd ik verder van een potje online gamen en gezelschapsspelletjes. Op deze manier geef ik mezelf de tijd om alles weer in perspectief te plaatsen. 

In een ver verleden heb ik als werkgever niet iedereen de kansen gegeven die ze verdienden. Ik was gericht op successen en keek niet naar de persoonlijkheid achter de medewerker. Inmiddels vervloek ik mezelf voor de wijze waarop ik ben omgegaan met potentiële medewerkers. Daarom is mijn ambitie om mij hard te maken voor juist die kwetsbare doelgroep des te groter. Gelukkig kan ik mijn verloren tijd als oud-werkgever tegenwoordig juist wel goed gebruiken om werkgevers te waarschuwen voor de fantastische groep medewerkers die ze willen laten lopen.   

Ik ben betrouwbaar en hetgeen je bij mij uitspreekt blijft tussen ons. Ik houd van transparantie en openheid. Er zijn aangegeven grenzen door onze maatschappij gecreëerd, en ik houd er daarnaast mijn eigen grenzen op na. Iedere held mag zich van mij in het grijze gebied tussen deze verschillende grenzen begeven, maar wanneer je over mijn grenzen heen gaat weet je dat je het heel bont hebt gemaakt. En dan heb je een probleem met mij. Ik ben streng maar rechtvaardig, pak je niet aan als dit niet noodzakelijk is, maar wanneer je mij geen andere keuze geeft ben ik een vervelende vent. En die vervelende vent heb je dan ook nodig. Ik ben vooral een luisterend oor en ik probeer je in alles te adviseren. Ik zie in alles het positieve. Het belangrijkste voor mij is dat de klik er is. We werken tenslotte veelal voor langere tijd samen. Ik ben niet je vriend, maar wel je ondersteuning. En dat doe ik met volle overgave. 

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

3 + 10 =