Michiel Vloet

Michiel Vloet

Michiel
Vloet

Jobcoach

Jobcoach

Mijn naam is Michiel Vloet. Ik ben van origine afkomstig uit Cuijk. Nadat ik in 2017 de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening heb afgerond ben ik verhuisd naar het mooie Nijmegen waar ik nog altijd met veel plezier woon.

Eind 2019 ben ik begonnen als jobcoach en re-integratiebegeleider bij Forta4u. Eerder heb ik binnen diverse sectoren werkervaring opgedaan. Als student had ik bijbaantjes in de horeca en in het kader van mijn opleiding heb ik bij de gemeente Roermond gewerkt voor het Sociaal Domein. Nadat ik mijn diploma had behaald ben ik gaan werken als sociotherapeut binnen een expertisecentrum voor jongeren met autisme en aanverwante stoornissen. 

Ik kan mezelf omschrijven als een ondernemend type. Zo trek ik er in mijn vrije tijd graag op uit met vrienden en familie. Sporten geeft me energie. Ik voetbal twee keer per week en ben daarnaast vaker terug te vinden in de sportschool. Verder zitten integriteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en respect in mijn karakter opgesloten.  

Vertrouwen is mijn sleutel voor ieder traject dat ik binnentreed. Het creëert naar mijn mening veiligheid en geeft ruimte om op een open en eerlijke manier te communiceren zodat kwetsbaarheden bespreekbaar gemaakt kunnen worden. Ik ben een zorgzaam persoon die op één lijn wil zitten met de klant. Het is mijn taak om altijd bereikbaar en benaderbaar te zijn. Ik vind het belangrijk om klanten in hun kracht te zetten. De focus leggen op iemands sterke punten en de mindere punten stabiliseren vormen de rode draad binnen mijn werkwijze. Denk in oplossingen, niet in problemen. Dat geeft energie en dit probeer ik over te brengen op mijn klanten. Ik ben van nature een denker en ik vind het belangrijk om te werken vanuit een gestructureerd referentiekader. Vervolgens ga ik met de klant aan de slag om onze filosofie te vertalen naar de praktijk. Dat neemt niet weg dat ik open sta voor impulsieve ideeën die we onderweg tegenkomen. 

Klanten kunnen op twee manieren gemotiveerd zijn: intrinsiek en extrinsiek. Het is prettig wanneer iemand intrinsiek gemotiveerd is. De grootste uitdaging ligt bij de klanten die extrinsiek gemotiveerd moeten worden. Mede door mijn sportieve instelling is de zoektocht naar de prikkel die klanten activeert om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen een geweldige missie.

 

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

6 + 3 =