Qasim Hakim

Qasim Hakim

Qasim
Hakim

Mijn naam is Qasim Hakim. Ik ben geboren en getogen in Venlo waar ik nog altijd woon. Van beroep ben ik freelance tekstschrijver/journalist en onder meer werkzaam als contentspecialist voor Forta4u. Mijn werkveld ligt voornamelijk in de journalistiek. Ik houd mij binnen deze branche voor het grootste gedeelte bezig met verslaggeving in de voetballerij.

Voetbal is één van mijn grootste passies in het leven. Zelf heb ik tot mijn twintigste prestatief gevoetbald bij de amateurs. Dit viel echter niet te combineren met mijn journalistieke werk. Ik moest kiezen: zelf voetballen of schrijven over het belangrijkste spelletje op deze aardbol. Met dat laatste kon ik geld verdienen en me verder ontwikkelen. Als voetballer niet of nauwelijks. De keuze was dus snel gemaakt.

In 2001 ben ik als verslaggever begonnen bij Dagblad de Limburger. Langzaam heb ik mijn journalistieke werkzaamheden uitgebreid. Ik combineerde dit werk in eerste instantie met andere banen in de commerciële sector. In 2007 kwam ik tot het besluit om me volledig te gaan focussen op de voetbaljournalistiek. Naast de De Limburger werden Voetbalzone.nl, vakblad De Voetbaltrainer en De Telegraaf mijn opdrachtgevers. Mediakanalen met een groot landelijk bereik. Hierdoor heb ik me op verschillende manieren beziggehouden met het vak voetbal en me verder kunnen ontwikkelen. Ik kan terugkijken op een behoorlijke reeks mooie ervaringen als voetbaljournalist. Interviews met grootheden, waaronder Louis van Gaal, Guus Hiddink, Ruud van Nistelrooij en Patrick Kluivert. Of de eerste landstitel van FC Twente, de grootste overwinning van het Nederlands Elftal en het verslaan van de halve finale in de Europa League tussen FC Porto en Villareal. Naast mijn journalistieke werk schrijf ik samen met topondernemer Roderik van Kerkhof een boek over de verschillen en overeenkomsten tussen het bedrijfsleven en betaald voetbalorganisaties.

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Althans, dat wordt door velen zo gesteld. Voor mij was het lange tijd hoofdzaak. Geleidelijk aan merkte ik dat voetbal soms te belangrijk werd gemaakt. Vooral door mijzelf en mijn directe omgeving. Ik begon me meer en meer te verdiepen in andere zaken. Het menselijke brein fascineert mij bijvoorbeeld enorm. Ik heb dit overigens ook wel vaker gebruikt in mijn werk als voetbalverslaggever, met name voor vakblad De Voetbaltrainer waarin ik verschillende artikelen heb geschreven over en met de bekende Nederlandse klinisch neuropsycholoog, dr. Erik Matser. Mijn slogan op Facebook luidt niet voor niets: ´Voetbal: eerst het hoofd, dan de voeten´. Dat geldt niet alleen voor voetbal. Zonder ons brein kunnen we simpelweg niet functioneren. Hoe we ons voortbewegen in de samenleving hangt af van de capaciteit die onze persoonlijke computer herbergt. Een zeer interessant fenomeen. Het zorgt er voor dat ik mijn werk voor Forta4u met veel passie en plezier uitvoer. Een organisatie die mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. Daar komt ontzettend veel bij kijken, omdat je te maken hebt met uiteenlopende karakters die allemaal hun eigen zorgen hebben. Als contentspecialist ga je mee in de filosofie van het bedrijf. Hoe help je mensen? En hoe zorg ik er voor dat de content die ik verzorg de uitstraling van het bedrijf versterkt? Deze opdrachtgever kan ik dan ook gerust een verrijking noemen. Vooral omdat ik als mens op een andere manier naar zaken moet kijken en handelen. Als voetbaljournalist was en ben ik vooral op mijzelf aangewezen. Bij Forta4u heerst een ´wij-context´. Samen werken aan een mooiere toekomst. Natuurlijk voor jezelf, maar vooral voor de ander.

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

9 + 3 =