Yvette Reintjes

Yvette Reintjes

Yvette
Reintjes

Teamleider/Jobcoach

Teamleider/Jobcoach

Mijn naam is Yvette Reintjes en woonachtig in Nijmegen. Ik ben geboren en getogen in Leunen waar ik nog regelmatig met alle liefde kom. Nijmegen is inmiddels wel mijn thuis geworden. Zo nu en dan terugkeren naar Limburg blijft prettig voor de afwisseling. Het dialect en de geur van het platteland staan dan centraal. In mijn vrije tijd sport ik veel. Ik streef er naar om dit drie keer per week te doen. Het sporten kan wel eens vaker op de tweede plaats terechtkomen als ik het nodig vind om met mijn vriendinnen een wijntje te gaan drinken.

Na de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg te hebben afgerond ben ik gaan werken met jongeren die kampen met autisme en gedragsproblematiek. Dat deed ik binnen een woongroep. Tijdens het werken kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik verder wilde gaan studeren. Ik heb uiteindelijk de hbo-opleiding Casemanagement afgerond. Dit sluit perfect aan bij mijn huidige werk als jobcoach van Forta4u. Ik ben begin 2018 bij Forta4u begonnen. In november 2019 ben ik tevens teamleider geworden van de vestiging Nijmegen.

Ik ben een bezige bij. Het scheppen van structuur in iemands chaotische brein geeft mij ontzettend veel voldoening. Structuur geeft duidelijkheid en houvast. Daar doe ik het voor. Ik vind het mooi om vanuit een vertrouwensband te kunnen werken aan de toekomst van een klant. Als persoon ben ik iemand die rust en duidelijkheid uitstraalt. Dat komt omdat ik geduldig ben. Vanuit deze eigenschappen kan ik werken aan wederzijds vertrouwen om zo ons doel te bereiken. Rust, duidelijkheid en geduld zijn belangrijk omdat geen enkel pad over rozen gaat. We krijgen altijd te maken met obstakels die we moeten overwinnen.

Ik vind het belangrijk dat zowel mijn klanten als onze opdrachtgevers de mogelijkheid voelen om mij te bellen, te berichten of aan te spreken wanneer ik ze zie. Als jobcoach moet je intensief betrokken zijn bij het proces van de klant om vertrouwen te kweken. Alleen op deze manier kunnen we samen kijken naar een gerichte oplossing. Eenzijdigheid komt niet voor in mijn vocabulaire. Ik doe alles samen. Op deze wijze wordt er iets van mij én de kandidaat verwacht. En eigenlijk geldt dat altijd en overal, zowel privé als maatschappelijk. Het is geven en nemen. Niet altijd leuk, maar we hebben samen een missie. Lukt het niet, dan praten we er over en stellen we onze doelen daar waar nodig bij. Zo werkt mijn plan van aanpak als jobcoach. Dit werkt, en dat schept wederzijds vertrouwen.

Ik ben als persoon iemand die snel en impulsief handelt. Hier ben ik niet altijd trots op, maar tegelijkertijd kan ik hier met momenten ook mijn kracht uit halen. Wat ik met name belangrijk vind is dat er op deze momenten direct actie ondernomen kan worden zodat de basis, duidelijkheid, weer in beeld komt bij de kandidaat.

Stuur een bericht

Laat onderstaand een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Vestiging

13 + 12 =